torsdag 3 december 2009

Mr Griswold, eat your heart out!


Jag skulle gissa att de som bor i det här huset har sett Ett päron till farsa firar jul minst tvåhundra gånger. Och jag tror faktiskt att Clark Griswold him self, spelad av ingen mindre än 80-talsikonen Chevy Chase, skulle bli mycket imponerad.

Gissa om Viking och Juni (barnen) ber oss göra likadant med vårt hus … snääääälla! (Vi passerar detta hus ca 2 gånger om dagen.)

Jag ska erkänna två saker: 1. Jag är själv ganska imponerad. Shit, vilket jobb att hänga upp alla jättemånga meter ljusslingor, renar, tomtar (med och utan släde), granar och snögubbar. Varje år! Och om man inte tänker på hur dåligt det måste vara för miljön (och elräkningen) så är det ganska fint att titta på spektaklet när man kör förbi (… eh, i sin elbil då).

2. Jag har själv sett filmen minst fem gånger. Den är inte särskilt bra, möjligtvis lite kultig. Personligen tycker jag att det enda coola med filmen är, förutom 80-talsnostalgin, att dottern i familjen spelas av den alltid lika übercoola Juliette Lewis. Jag är ett stort fan.

1 kommentar: