tisdag 23 november 2010

Tae kwando-träningen och det magiska trollspöet

Det var en gång en liten kille som hette Viking. En dag efter skolan skulle han prova på tae kwando och med sig till träningen hade han sitt magiska trollspö. Eftersom trollspöet var väldigt viktigt för honom gav han ansvaret över det till sin mor. Men den ömma modern förstod inte riktigt träpinnens värde utan kastade trollspöet i ett hörn på golvet, i närheten av ett element, och glömde bort det helt och hållet.

Nästa dag då Viking frågade sin mor efter trollspöet var hon så tvungen att erkänna sitt svek. Trollspökrisen var ett faktum. Och inte förrän modern lovat dyrt och heligt att hon skulle ta sig tillbaka till träningslokalen direkt efter att hon lämnat på skolan, hitta pinnen (f'låt trollspöet) och sedan återvända till skolan och lämna tillbaka det till sin rättmätiga ägare kunde pojken sluta gråta och börja äta sin frukost.

Sagt och gjort. Modern gav sig av i snöstormen och kom så till industriområdet där tae kwando-träningen ägt rum. Med andan i halsen sprang hon upp för alla trapporna. Och där på golvet, i närheten av ett element, låg trollspöet kvar.

Aldrig någonsin har väl en mor varit så lycklig över att återse en liten avskavd träpinne! Och aldrig någonsin har väl en pojke varit så lycklig över att återfå sin - för tillfället - käraste ägodel.


Slutet gott, allting gott.

Snipp, snapp, snut ... och allt det där. Slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar