söndag 24 januari 2010

Hope for Haiti!

Igår kollade jag lite på Hope for Haiti, den stora insamlingsgalan, med George Clooney, Madonna, Bono, Jay-Z, Wyclef Jean, Springsteen och en hel drös andra världsstjärnor. Fantastiskt och fasansfullt på samma gång.

Det är svårt att ta in allt det hemska, samtidigt som vi sitter hemma i tv-soffan och päser efter middag och godissvull. Det går liksom inte att förstå att det i samma stund ligger barn utomhus, i bästa fall under presenningar, skadade och chockade utan sina föräldrar. Eftersom de är försvunna i ruinerna, antagligen döda.

Deras liv är för alltid förändrade. Ingenting kommer någonsin att bli som förut. Deras liv kanske inte ens blir överhuvudtaget. Det går bara inte att ta in. Särskilt inte när man sitter där i soffan med sina egna tre små barn.

Självklart skickade vi sms till 72 999 (Radiohjälpen) och bidrog med lite pengar. Det kändes ju bra. Men futtigt på något vis. Fast så tänkte jag att förhoppningsvis sitter det en hel del andra som vi och skickar sms-bidrag just nu, och då blir det ju en rejäl slant. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Typ.

Med andra ord, skicka du också ett sms med 50, 100 eller 200 till 72999, då bidrar du med så mycket kr till Radiohjälpens insatser på Haiti. Gör det nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar